Stojala za kolesa – vodič za dober nakup

Stojala za kolesa

Kolo je pomembno prevozno sredstvo, ki je izjemno priljubljeno ne samo na podeželju, ampak tudi v mestu. Predvsem v večjih mestih je včasih kar težko najti mesto, kje kolo parkirati. Najlažje je, če ga pustimo v kolesarnici, ki jih ni malo, ali pa ga postavimo na stojalo za kolo, ki jih je prav tako vse več. Stojala za kolesa si lahko omislimo tudi doma, saj so izjemno praktična in nam kot takšna ponujajo primeren parkirni prostor za naša kolesa.

Najpogostejša oblika stojal za kolesa

Struktura stojala za kolo je oblikovana za prostorsko učinkovito stensko montiranje. Pogosto vsebuje vsaj tri mesta za sidranje za dodatno varnost. Stojala za kolesa omogočajo parkiranje različnega števila koles.

Tako se kolesa lahko parkirajo na sprednji ali zadnji strani stojala. To omogoča namestitev več koles drug poleg drugega, navkljub širokim krmilom ali košaram. Stojala so največkrat narejena iz pocinkanega jekla, saj zagotavljajo trdnost in odpornost proti koroziji.

Stojala za kolesa in njihove specifikacije

Pri nakupovanju stojal za kolesa moramo biti pozorni na marsikaj. Predvsem je pomembna njihova višina, poleg nje pa tudi globina in dolžina. Izbrati moramo primeren material, da bodo stojala služila kar najdlje, pri tem pa si je najbolje pomagati z nasvetom prodajalca.

Stojalo za kolo

Če ste nekoliko kreativni, si lahko stojalo za kolo izdelate kar sami.

Prav tako moramo vedeti, kakšno obliko stojal si želimo. Najpogosteje so stojala za kolesa namenjena montaži na steno. Pri nakupu ne pozabimo omeniti, za koliko koles stojalo sploh potrebujemo. Povprašamo lahko tudi za težo in nenazadnje za garancijo, v primeru, če bo prišlo do nepredvidljivih težav.

Kje preveriti cene in ostale podrobnosti?

Običajno je tako, da na koncu o tem, za katerega izmed najrazličnejših stojal se bomo odločili, odloča cena. Kljub temu da so stojala za kolesa zelo praktična in običajno izdelana iz trdnih in obstojnih materialov, je njihova cena lahko povsem dostopna.

Za prvi občutek lahko cene preverimo v spletnih trgovinah ali kar v klasičnih, kjer bomo hitro ugotovili, da so razlike med njimi lahko kar velike. Zato se nam vsekakor izplača, da si za nakup vzamemo dovolj časa, cene in sama stojala v miru primerjamo ter se nato odločimo za najboljšo ponudbo.